Skip Navigation

Válasszon nyelvet

MINDIG A MEGFELELŐ ANYÁT HASZNÁLJA A KORMÁNYÖSSZEKÖTŐ GÖMBFEJEKHEZ ÉS A GÖMBCSUKLÓKHOZ

TUDTA? Tanácsok szakembereknek

A MOOG különböző termékeket szolgáltat a kormányösszekötő gömbfejekhez és felfüggesztés-gömbcsuklókhoz a kerékcsukló anyagára vonatkozó előírások alapján. Az eltérést általában a mellékelt rögzítőanya jelenti.

  • Acélcsonk: Általában a hagyományos modellváltozatokon használatos.
  • Alumíniumcsonk: Általában a nagyobb teljesítményű típusokon vagy a nagyobb abronccsal felszerelt járműveken használatos.

A CSONK RÖGZÍTŐANYÁINAK TÍPUSAI

Az alumíniumváltozat acél betétcsővel van ellátva az alumínium kúpos illesztés idő előtti károsodásának megelőzésére. A rögzítőanya pereme teljes mértékben befedi, ezáltal stabilan tartja a csövet. Ebben az esetben nagy peremű anyára van szükség, míg acélcsuklókhoz a hagyományos betétes anyák a megfelelőbbek.

MOOG – A csonk rögzítőanyáinak típusai

FONTOS TIPP

A megfelelő anya használata rendkívül fontos, különösen az alumínium kerékcsonkok esetében. Még ha az acélcső szorosan illeszkedik is a csonkra, az anya túlnyúló pereme nélkül a szokatlanul nagy behatások (például kátyún, járdaszegélyen vagy más magas felületen való áthaladás) következtében a betét kiugorhat az alumíniumházból.

A MOOG javasolja, hogy mindig győződjön meg arról, hogy a kerékcsonk típusának megfelelő anyát használja.

MOOG – acél betétcső

BIZONYOS VAG-TÍPUSOK KÉTFÉLE KERÉKCSONKKAL IS FELSZERELHETŐK

  • AUDI A3 2003 >
  • SEAT Leon 2005 >
  • SKODA Octavia 2004 >
  • VW Golf 2003 >


Böngésszen a műszaki témájú cikkei között, és bővítse műszaki ismereteit a Garage Gurus segítségével.


A cikk tartalma csak tájékoztatásul szolgál, és nem helyettesíti a szakmai tanácsokat, amelyeket egy képzett szakembertől vagy autószerelőtől kaphat. Javasoljuk, hogy az itt felvetett témákkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon egy képzett szakemberhez vagy szerelőhöz. A MOOG semmilyen körülmények között nem felelős a tartalmak felhasználásából fakadó esetleges veszteségekért vagy károkért.

Kapcsolódó történetek
Betöltés...