Skip Navigation

Válasszon nyelvet

MINDEN, AMIT
A MOOG®
HYBRID CORE
TECHNOLÓGIÁJÁRÓL
TUDNI KELL


HYBRID CORE TECHNOLÓGIA

A modern autók kormányrendszere és felfüggesztése jóval hatékonyabb alkatrészekből áll, mint 1919-ben. Azóta a mérnöki tervezés, a kiválasztott anyagok, a gyártási módszerek, a gyártás pontossága és az alkatrészek minősége is sokat változott. Az innovációk sora egy évszázadon át hihetetlen újításokat hozott az autóipari tervezés, gyártás és karbantartás területén. 

A MOOG® kifejlesztette a csapágyak új Hybrid Core technológiáját. A karbonszálas megerősítésnek köszönhetően a Hybrid Core technológia jóval tartósabbá teszi a MOOG lengőkarjainak, gömbcsuklóinak, kormányösszekötő gömbfejeinek és axiális rúdjainak csapágyait. A csapszegek indukciós edzése tovább fokozza a tartósságot és a biztonságot. Az indukciós edzés egy olyan hőkezelési folyamat, amely az alkatrész felületét ötször keményebbé, a csapszegeket pedig kétszer erősebbé teszi.

hybrid-core-system-studs



Az új kialakítás jelentősen csökkenti az alkatrészek élettartama során fokozatosan növekvő sugárirányú kitérést is, amely „holtjátékként” is ismert. A kitérés csökkentésével az alkatrész igénybevételekor végig fennmarad a pontos kormányzás érzése és a felfüggesztés kontrollált mozgása. 

A MOOG az innovációk hosszú sorával tűnik ki versenytársai közül. Tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire fontosak a kormányrendszer és a felfüggesztés alkatrészei a jármű biztonsága és a kényelem – a járművezetők számára a legfontosabb és legmegnyugtatóbb tulajdonságok – szempontjából. Ezért fejlesztettük ki a Hybrid Core technológiánkat, és ezért fektetünk be folyamatosan az olyan technológiákba és folyamatokba, amelyek révén okosan kialakított, megbízható alkatrészekkel láthatjuk el ügyfeleinket.


A Hybrid Core technológiát számos MOOG-alkatrészen bevezetjük a tartósság és a kényelem fokozását célzó egyéb termékinnovációk mellett, mint például cinkbevonat és újfajta szintetikus kenőanyag. A MOOG gömbcsuklói és lengőrúdjai mostantól cinkbevonattal vannak ellátva a korrózióval szembeni kiemelt védelem és a tartósság további fokozása érdekében. Emellett minden MOOG-kiegészítőt cinklamellás bevonattal látunk el, hogy még ellenállóbbak legyenek a korróziót okozó útviszonyokkal szemben.  A MOOG mérnökei által kiválasztott új szintetikus kenőanyag kiemelkedően egyenletes működést tesz lehetővé, a műhelyekben pedig megkönnyíti a felszerelést. 

ball-joints-hybrid-core


Bár a termékei már 2001 óta elérhetők Európában, a márka nemrég bejelentette egy új, MOOG-alkatrészeket előállító gyár megnyitását a spanyolországi Barcelonában. Az itt gyártott alkatrészek mindegyike az új technológiákon alapul majd, hogy a MOOG a kormányrendszer és a felfüggesztés kiváló minőségű és kialakítású alkatrészeinek gyártójaként tűnhessen ki. Az új gyár megnyitásával az alkatrészek elérhetősége is jobb lesz Európa-szerte.

A MOOG története nem csak az országúton halad: a márka alkatrészeit a versenypályákon is használják. A MOOG és az egyesült államokbeli NASCAR® 1966-ban indult együttműködése immár több mint 50 éve létezik. 2017 óta a MOOG a NASCAR Whelen Euro SeriesTM szponzora is egyben, aminek keretében kormánymű- és felfüggesztés-alkatrészekkel látja el a versenyautókat.

   


A következők is érdekelhetik:
 

 

A cikk tartalma csak tájékoztatásul szolgál, és nem helyettesíti a szakmai tanácsokat, amelyeket egy képzett szakembertől vagy autószerelőtől kaphat. Javasoljuk, hogy az itt felvetett témákkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon egy képzett szakemberhez vagy szerelőhöz. A MOOG semmilyen körülmények között nem felelős a tartalmak felhasználásából fakadó esetleges veszteségekért vagy károkért.