Skip Navigation

Válasszon nyelvet

MILYEN GYAKRAN KELL ELLENŐRIZNI A KORMÁNY- ÉS FELFÜGGESZTÉSI RENDSZERT?

A kormány- és felfüggesztési rendszer egyszerre szolgálja a biztonságát és a kényelmét vezetés közben, mivel kompenzálja az út egyenetlenségeit. Ezt a két rendszert általában együtt szoktuk tárgyalni, mert közvetlen kapcsolatban vannak egymással. De mi az egyes rendszerek feladata? Mikor kell ellenőrizni ezeket a fontos rendszereket? Hogyan lehet felismerni, ha valamelyik rendszer károsodott?

Mi a felfüggesztési rendszer feladata?

Egyszerűen fogalmazva a felfüggesztési rendszer kapcsolja össze a járművet a kerekekkel. Eközben két fő funkciót lát el:

  1. Kényelmessé teszi az utazást a sofőr és utasai számára, kompenzálva az út egyenetlenségeit és más hibáit.
  2. Amennyire csak lehetséges, az úton tartja a kerekeket, így biztosítva a tapadást.

A felfüggesztési rendszer nélkül az autó kerekei minden bukkanónál az út felületére merőlegesen mozognának fel- és lefelé. Ez a függőleges irányú energia hatna az autó vázára, elrántva a kerekeket az úttól, mielőtt a gravitáció visszakényszerítené őket. A felfüggesztési rendszert precízen be kell hangolni a rugók és lengéscsillapítók segítségével a kényelmes és zökkenőmentes utazáshoz.

Mi a kormányrendszer feladata?

Lényegében a kormányrendszer teszi lehetővé, hogy a sofőr irányíthassa a járművet. A kormánykerék a kormányoszlopon és több forgócsuklón keresztül van összekapcsolva a felfüggesztési rendszerrel. Ez lehetővé teszi, hogy a kerekek felfelé és lefelé mozogjanak az út felszínét követve anélkül, hogy módosítani kellene a kormányzási szöget. Ugyanez a rendszer biztosítja azt is, hogy a kerekek a szükséges mértékben forduljanak el, például a belső elülső kerék (amely a külsőnél szűkebb íven halad) élesebb szögben forduljon a kanyarokban. A felfüggesztési rendszerhez hasonlóan a kormányrendszer is pontos beállítást igényel, a csuklók bármilyen mértékű meglazulása veszélyessé teheti a kormányzást.

Mikor érdemes megvizsgáltatni a kormány- és felfüggesztési rendszert?

Érdemes rendszeres időközönként megvizsgáltatni a kormány- és felfüggesztési rendszert. Általában egyszerűbb, olcsóbb és biztonságosabb még azelőtt felfedezni és kijavítani egy hibát, hogy az további következményekkel járna.

Három esetben érdemes megvizsgáltatni a kormány- és felfüggesztési rendszert.

Először is a következő esetekben:

  • Körülbelül 80 000 km-enként
  • Az éves szervizelés részeként, vagy bármilyen rutinjellegű karbantartás alkalmával, amikor a kormány- és felfüggesztési rendszer hozzáférhető.
  • A gumiabroncsok cseréjekor.
  • A fékek szervizelésekor.
  • Az olaj és a szűrők cseréjekor.

Másodszor, ha egy baleset során az első kerekek vagy a felfüggesztés megsérültek, a teljes kormány- és felfüggesztési rendszert át kell vizsgáltatni, hogy megsérült-e. Akkor is át kell vizsgáltatni a rendszereket, ha bármilyen eltérést tapasztal a felfüggesztés vagy a kormányzás viselkedésében egy balesetet követően.

Végül pedig ha a következő szakaszban felsorolt tünetek bármelyikét tapasztalja.

A felfüggesztési és/vagy kormányrendszer hibájára utaló tünetek

A fentieken túl javasolt, hogy Ön (vagy egy szerelő) szemrevételezéssel vizsgálja át a kormány- és felfüggesztési rendszert, ha a következő tünetek valamelyikét tapasztalja:

  • Előrebukás, leülés vagy billenés – ha a jármű orra előrebukik, a jármű leül vagy az egyik oldalról a másikra billen, amikor különböző irányokba fordul.
  • Felütés – ha az autó felfüggesztése nem tudja elnyelni az egyenetlenség hatását, és a gumiabroncsok az autó aljának ütődnek a felfüggesztés összenyomódásakor.
  • Ugrálás bukkanó után – ha az autó többször is ugrál, miután áthajtott egy bukkanón.
  • Döcögős haladás – ha az út minden egyenetlenségét érzi.
  • Kerékösszetartás nemkívánatos változása – ha egy bukkanó után a kerekek balra vagy jobbra fordulnak anélkül, hogy a vezető elfordította volna a kormánykereket.
  • Túlkormányzás / alulkormányzás – ha az autó eleje vagy hátulja elveszíti a tapadását kanyarodáskor. Ez csúszós út esetén még fokozottabb hatással jár.
  • Nehéz kormányozni / a szervokormányzás látszólag nem működik – ha nehezebbé válik a kormánykerék forgatása.
  • Laza kormányberendezés – a fenti nehéz kormányzás ellentéte, túl könnyű kormányozni, lötyögő érzetet kelt.
  • Az autó az egyik irányba húz vezetés közben / az autó mintha le akarna térni az útról – ez többnyire csak akkor fordul elő, ha a probléma súlyossá válik. Vezetés közben meg kell tartani a kormánykereket, hogy az autó a megfelelő irányba haladjon.
  • Rángat a kormánykerék – bár nem tapasztal semmilyen (vagy több) egyéb problémát, a kormánykerék szabálytalan időközönként mintha rángatna.
  • Vibrál a kormánykerék – 72 km/h sebesség felett a kormánykerék és az autó vibrálni kezd.
  • Lötyög a kormánykerék – a kormánykerék jobbra-balra lötyög, miközben állandó sebességgel vezet.
  • Zajt hallani kanyarodáskor – nem tapasztal más tünetet, de kopogó, csörömpölő és/vagy nyikorgó hang hallható kanyarodáskor.
  • Zajt hallani a szervokormányegységből – nem tapasztal más tünetet, de sivító hang hallható a kormányműből, amikor teljesen elfordítja a kereket valamelyik irányba.
  • Az egyik sarok alacsonyabban áll – amikor az egyenes felületen leállított, terheletlen autó egyik sarka alacsonyabban áll a többinél.

A kormány- és felfüggesztési rendszer mely alkatrészeit érdemes megvizsgálni?

A kormány- és felfüggesztési rendszer éves vagy féléves ellenőrzésének a következőkre kell kiterjednie:

  • Szivárgás, repedések vagy más sérülés keresése a lengéscsillapítókon;
  • A jármű ugrálásának, előrebukásának, leülésének vagy billenésének vizsgálata;
  • A gumiabroncsok megpörgetése kézzel, hogy kiderüljön, lötyögnek-e, megfelelő-e az egyensúlyuk vagy egyenetlenül kopnak-e;
  • Szivárgás keresése a kormánymű alkatrészein;
  • Bizonyosodjon meg arról, hogy a kormányszervo-szivattyú ékszíjának feszessége megfelelő;
  • Végezzen ugrálásvizsgálatot, hogy a kiderüljön, megfelelően működnek-e a lengéscsillapítók és a rugóstagok.

Ki ellenőrizze a kormány- és felfüggesztési rendszert?

A kormány- és felfüggesztési rendszer ellenőrzése speciális eszközöket és műszaki szaktudást igényel. Ezek a rendszerek kulcsfontosságúak a biztonsága szempontjából, ezért ha nincsen birtokában a szükséges eszközöknek és szakértelemnek, mindenképpen bízza az átvizsgálást és a javítások elvégzését szakképzett szerelőre.

A kormány- és felfüggesztési rendszer hibáinak lehetséges okaival kapcsolatban további információért keresse fel diagnosztikai központunkat.

Ugrás a diagnosztikai központhoz

 

A cikk tartalma csak tájékoztatásul szolgál, és nem helyettesíti a szakmai tanácsokat, amelyeket egy képzett szakembertől vagy autószerelőtől kaphat. Javasoljuk, hogy az itt felvetett témákkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon egy képzett szakemberhez vagy szerelőhöz. A MOOG semmilyen körülmények között nem felelős a tartalmak felhasználásából fakadó esetleges veszteségekért vagy károkért.

Kapcsolódó történetek
Betöltés...