Skip Navigation

Válasszon nyelvet

MŰANYAG HELYETT FÉM CSAPÁGYPERSELYEK PEUGEOT 1007-HEZ ÉS CITROËN C2/C3-HOZ

TUDTA? Tanácsok szakembereknek

Az acél (a kartest anyaga) és a műanyag (a csapágypersely csövének külső anyaga) közötti súrlódási együttható rendkívül kedvezőtlen. Ezért cserélte le a MOOG a műanyag csapágyperselyt fémből készült alkatrészre.

MOOG – Műanyag helyett fém csapágypersely – Műanyag vagy fémborítás

Normál vezetési körülmények mellett ugyan nem éri sérülés a műanyag csapágyperselyeket, de a nagy behatások (például járdaszegélyen, kátyún való áthajtáskor, vagy magas felületnek ütközve, különösen körforgalmakban) elegendő erőt fejthetnek ki ahhoz, hogy a műanyag csapágypersely kiugorjon a kartest furatából.

MOOG – Műanyag helyett fém csapágypersely – Lengőkar

 

 

MOOG – Műanyag helyett fém csapágypersely – A Citroën C2 és C3 műanyag csövű csapágyperselyei

ÁTTEKINTÉS

Citroën C2 és C3 korai modelljei műanyag csövű csapágyperselyekkel rögzített keresztlengőkarokkal lettek felszerelve:

 

ALKALMAZÁS:

  • CITROEN C2–C3 2003 --> 2009
  • PEUGEOT 1007 2005 -->

 

MŰANYAG HELYETT FÉM CSAPÁGYPERSELY

A MOOG mérnökei kitartóan törekedtek a műanyag csapágyperselyek kihúzódással szembeni szilárdságának fokozására, és sikerült az eredeti alkatrészekét meghaladó teljesítményt elérniük.

A műanyag és az acél közötti kedvezőtlen súrlódási együttható azonban mindig potenciális gyenge pont lesz. Ezt szem előtt tartva a MOOG a műanyag külső csövet végleg lecserélte egy erősebb, fémalapú megoldásra.

 

MOOG – Műanyag helyett fém csapágypersely – Lengőkar – CI-TC-0933/0932 – CI-WP-12503/12504

 

 

Ennek a fémtechnológiának köszönhetően a MOOG-alkatrészek a kihúzódással szembeni szilárdság szempontjából túlszárnyalják az eredeti gyártó és a versenytársak alkatrészeit, és a MOOG-lengőkarok jobban megbirkóznak a váratlan erőhatásokkal.


Böngésszen a műszaki témájú cikkei között, és bővítse műszaki ismereteit a Garage Gurus segítségével.


A cikk tartalma csak tájékoztatásul szolgál, és nem helyettesíti a szakmai tanácsokat, amelyeket egy képzett szakembertől vagy autószerelőtől kaphat. Javasoljuk, hogy az itt felvetett témákkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon egy képzett szakemberhez vagy szerelőhöz. A MOOG semmilyen körülmények között nem felelős a tartalmak felhasználásából fakadó esetleges veszteségekért vagy károkért.

Kapcsolódó történetek
Betöltés...