Skip Navigation

Válasszon nyelvet

A PERSELYEK CSAVARJAINAK MEGHÚZÁSA A JÁRMŰ SEGÉDVÁZÁN

TUDTA? Tanácsok szakembereknek

Ha a lengőkart teljesen meghúzza, amikor a jármű fel van emelve (lásd: A ábra, emelőállvány felső pozíciója), az új csapágyperselyek „előfeszített” állapotban lesznek, amikor a jármű visszatér a semleges pozícióba (B ábra).

MOOG – A perselyek csavarjainak meghúzása a jármű segédvázán – Előfeszített csapágypersely

Ez az „előfeszített” állapot rövidesen a lengőkar csapágyperselyeinek elkopásához vezet.

 

ÁTTEKINTÉS

Amikor a lengőkarokat a jármű segédvázához rögzíti, soha ne húzza meg teljesen az anyákat és a csavarokat, amíg a járművet vissza nem engedte a földre a B ábrának megfelelően.

MOOG – A perselyek csavarjainak meghúzása a jármű segédvázán – Megemelt autó

FELSZERELÉSI TIPPEK

A kezdeti túlhúzás elkerülése érdekében először csak akkora nyomatékot alkalmazzon, amely mellett a csapágypersely belső csöve még képes elfordulni az illesztésében, miközben fokozatosan visszaengedi a járművet a semleges pozícióba. Miután teljesen visszaengedte a járművet a földre, alkalmazza a végleges nyomaték értékét.

  • Amíg a jármű az emelőn áll, húzza meg a csavarokat a szükséges nyomatéknál kevesebbel (A ábra)
  • Alkalmazza a teljes nyomatékot, miután teljesen visszaengedte a járművet a földre (B ábra)
MOOG – A perselyek csavarjainak meghúzása a jármű segédvázán

 

Amikor a lengőkarokat a jármű segédvázához rögzíti, soha ne húzza meg teljesen az anyákat és a csavarokat, amíg a járművet vissza nem engedte a földre


Böngésszen a műszaki témájú cikkei között, és bővítse műszaki ismereteit a Garage Gurus segítségével.


A cikk tartalma csak tájékoztatásul szolgál, és nem helyettesíti a szakmai tanácsokat, amelyeket egy képzett szakembertől vagy autószerelőtől kaphat. Javasoljuk, hogy az itt felvetett témákkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon egy képzett szakemberhez vagy szerelőhöz. A MOOG semmilyen körülmények között nem felelős a tartalmak felhasználásából fakadó esetleges veszteségekért vagy károkért.

Kapcsolódó történetek
Betöltés...