Skip Navigation

Válasszon nyelvet

VEZETÉSI TIPPEK:
A KORMÁNYMŰ KARBANTARTÁSI IGÉNYÉNEK CSÖKKENTÉSE

Mindenkinél kialakul néhány rossz vezetési szokás az évek folyamán. Itt nem csak a gyorshajtásról vagy a kései fékezésről van szó, hanem a hideg motor felpörgetéséről és a kuplungcsúsztatásról is. Eddig talán nem is sejtette, de ezek a mindennapos szokások feleslegesen terhelik a járművét. Ezen öntudatlan szokások hatása idővel összeadódik, ami felgyorsítja a kormánymű és a felfüggesztés alkatrészeinek elhasználódását. Lássunk néhány gyakran előforduló, káros vezetési szokást, amelyek karbantartási költségeket generálhatnak. 

Ön is elköveti ezeket a hibákat? Káros vezetési szokások és ezek tünetei


Váltókaron tartott kéz  
Meglehetősen gyakori, hogy a vezető a váltókaron tartja a kezét. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a váltókar a szabályzórúdhoz csatlakozik, így a kéz súlya a fogaskerekekhez nyomhatja a kapcsolóvillákat, amitől azok elhasználódnak. Ráadásul a biztonságos vezetés érdekében, ha csak lehet, tartsa mindkét kezét a kormánykeréken.

Kevés üzemanyaggal vezetni
Ha világítani kezd az alacsony üzemanyagszintre figyelmeztető lámpa, ne kockáztassa meg a vezetést. A szinte teljesen kiürült tartály hőt termel, ami az üzemanyag-szivattyú meghibásodását okozhatja. A katalizátor is károsodhat, és ha szennyeződés került a tartályba, eltömődhet az üzemanyagszűrő. A tanulság: ne kockáztasson! Azonnal töltse fel autóját üzemanyaggal.

A kézifék használatának kerülése 
Látja ott azt a kéziféket? Nem csak lejtőkön kell használni. Ha automata sebességváltója van, akkor is érdemes használni a kéziféket (vagy „vészféket”), valahányszor leparkolja az autót. Ezzel egyrészt biztonságosan és szilárdan rögzíti a járművet, másrészt kíméli az alkatrészeket és a sebességváltót.

Kuplungon tartott láb
Csábító lehet a kuplung „csúsztatása”, de ezzel részben kioldott állapotban tartja azt. Ha nem a padlón, hanem a pedálon tartja a lábát, az a tengelykapcsoló-tárcsa szükségtelen elhasználódását eredményezi. Ez ráadásul kockázatos is, mivel így szükség esetén nem tud kitérni vagy manőverezni.

Nagy sebességű áthaladás bukkanókon és kátyúkon
Hiába gondolja úgy, hogy az autója megbirkózik a bukkanókkal és kátyúkkal, mindig lassítson le ezek előtt, és legyen óvatos. Azon kívül, hogy ez rendkívül veszélyes, emiatt elállítódhat a futómű és károsodhatnak a felfüggesztés alkatrészei.

A hideg motor felpörgetése
Akkor is melegítse be fokozatosan a motort, ha sietnie kell. A hideg motor esetében a magas fordulatszám túlzott igénybevétellel jár, függetlenül attól, hogy régi vagy vadonatúj autóról van szó. 

Vezetés túl magas sebességfokozatban
Az alacsony fordulatszámon való haladással üzemanyag takarítható meg, de a túl magas sebességfokozat akadályozza a motor megfelelő működését. Különösen emelkedőkön van szükség kellő fordulatszámra az optimális haladáshoz.

Hogyan lehet felismerni, hogy a kormánymű vagy a felfüggesztés károsodott?

Ha a káros vezetési szokásai problémát okoztak, vagy fokozták a meglévőket, árulkodó tüneteket kezdhet észrevenni. Annak ellenére, hogy ezek esetleg nem tűnnek sürgetőnek, ne hagyja figyelmen kívül őket, mivel fennáll az autó károsodásának és egy súlyos baleset okozásának veszélye. A kormánymű és a felfüggesztés problémáira utaló figyelmeztető jelek:

  • Remegő vagy rázkódó kormánykerék
  • Zaj hallható a kormánykerék elforgatásakor
  • Csörömpölő, nyikorgó vagy csattogó hang az autó alól
  • A jármű az egyik oldalra húz vezetéskor
  • Laza kormánykerék vagy túl nagy holtjáték  

Mikor érdemes szervizbe vinni a járművet? 

Minden autó eltérő, és a gyártók saját útmutatókat biztosítanak hozzá (ez a kézikönyvben található meg). Érdemes évente egyszer szervizeltetni minden autót, amelynek során felismerhetők és gyorsan orvosolhatók az elhasználódás korai jelei.

Természetesen közúti nagyobb hibába futás vagy karambol esetén ne várjon a következő rutinkarbantartásig, minél hamarabb forduljon szakképzett autószerelőhöz.

A káros vezetési szokások és a rendszeres karbantartás elodázása fokozhatják a meglévő problémákat, és hatással lehetnek az autó kezelhetőségére. A járművek esetében általában kijelenthető, hogy ha valaki spórolni akar a kisebb hibák javításán, a továbbgyűrűző hatások miatt később költségesebb problémákkal kell számolnia. 

Ismerje meg, hogyan védheti meg autója kormányművét és felfüggesztését.

A MOOG egyszerű megoldásokat tartalmazó INGYENES PDF-fájljának letöltése 

Kapcsolódó történetek
Betöltés...